Sunday, September 2, 2012

CAL: Rose Garden Tote

as-salam

saya memang aktif dalam group Yarn Lovers Malaysia di FB.group tu sangat aktif bab crochet, knitting dan supply benang.

kalau korang pernah baca entry saya sebelum ni tentang beg crocodile warna biru yang saya pernah buat dulu,,itu adalah hasil pertama yang saya join CAL dekat group tu.

CAL tu singakatan pada Crochet -Along)..bermaksud crochet bersama,,pattern diberi, kita buat ikut pattern yang sama tapi ikut creativiti masing2..hadiah diberikan ikut pada si sponsor..selalunya hadiah berupa benang import. sebab yang si pemberi hadiah ni bukan lah tokey besar..kami buat suka2 aje..ada yang bermurah hati nk kasi benang import, kira rezeki la kan..hehe..

seronok join CAL ni..even tak menang, atleast beg atau apa sahaja yang kita kaitkan tu menjadi hak milik kita,,seronok mencabar diri sendiri ni :)

CAL yang lepas adalah Rose doily..ini saya tak sempat join.sebab busy nk siapkan tempahan ramadan kan..

CAL yang terbaru adalah Rose Garden Tote.beg yang sangat meriah..tarikhnya bermula 1 sept hingga 1 oktober.masa diberikan adalah sebulan..kali ni nk menjoinkan diri..semoga sempat la siap beg tu..beg yang siap tu nanti boleh bawak bersantai di tepi pantai..nak kasi kt mak tapi macam tak sesuai je..

mari kita tengok beg yang perlu dibuat tu..hope sempat siap!

gambar kt atas ni bukan saya buat tau..dihasilkan oleh MICHAEL MILLCOX.seladar untuk aspirasi..

chaiyok2..semoga sempat siap!

p/s: saya update link group YLM tu..klik kt link yg atas tu ye

7 comments:

amani said...

cantiknye beg ni..
macam mana nak join group ni ye?

fiszah_pjo said...

amani: cantikkan beg ni..hehe.awak masuk FB cari Yarn lovers malaysia..
nanti request ye,,nanti admin(kak aishah ) akan approve :)

amani said...

owh tq ya...
hmm tapi nak cari macam mana ye?
huhu dah taip tak jumpa:-(

fiszah_pjo said...

amani cuba add sy dlu kt fb..nnti sy mintak kak aisyah terima awak

amani said...

ok saya dah add..
nama: Amani Ekd
saya dah lama buat fb tapi baru bak aktif..sori ye banyak songeh pula..thanks:-)

selamat hari raya~

gadis pekan said...

Salam..sy pun nk link group tu sbb x jumpa :) berminat gk nk buat projek CAL ni :)

Jaw @ MyGamanBorNeo said...

huhu ... saya pun memang tak jumpa group Yarn lovers malaysia ni. Mgkn close group. Boleh bagi link tak? Mcm best sj group ni hehehe