Tuesday, May 8, 2012

BEG: my dreams

as-salam..


semangat nak rewardkan diri sendiri dengan crochet bag sangat la tinggi okes!tengok hasil orang buat memang la cantik..berkobar2 nak siapkan sendiri..

walaupun tau entah bila akan siap tapi saya da ada satu  langkah yg telah dibuat!
iaitu beli benang!..aim kali ni nak buat banyak beg..beg ini nk buat..beg itu nk buat..seperti entry lepas, beg2 tu lom terbuat lagi..ni entry lama tu..

sekarang ni ada 3 beg yang ada dalam senarai dalam kepala ni..beg nk plak yg besar..tak mau tote kecik2 dah..

9//5/2012
langkah pertama: download pattern DONE
langkah kedua: beli benang DONE-TGGU SAMPAI JE
langkah ketiga: mula buat beg
langkah keempat: beli tangkai beg+ aksesori
langkah kelima: beli kain utk lining beg
langkah keenam: buatkan lining beg
langkah ketujuh.: beg siap!

okes,,ada 7 langkah yang perlu disiapkan..sebelum tu  mari kita tengok  pattern yang mencuri mataku ini..

ini beg yang akan didahulukan prosesnya..

http://shortylamcrochet.blogspot.com/2006/11/nordstrom-hobo-bag.html

beg kedua selepas beg pertama siap!




ketiga tiga  beg ni saya amek dari internet..cantik kan hasil kerja diorang..sangat la mengimpikan beg-beg ini..korang ada cadangan tak nak warna ape cantik?yang beg pertama tu memang saya beli benang cream..

yang kedua tu bajet nak coklat hitam..ok tak?


p/s: dah menulis separuh baru perasan yang harus tulis in english..tapi da malas..so lantak la..tulis dalam bahasa melayu tak salah kan?

3 comments:

this is madness said...

heloooo....pahabaq? heheh saya first time komen ni, jalan2 blog tadi..mmmmmm rasanya paling suka hat kalau cream combind warna coklat tua, hehehe (taste saya tua2 semua haha)

Jaw @ MyGamanBorNeo said...

african flower bag tu cantik. saya pun ada terjumpa pattern ni di internet tapi x ingat simpan link dia pula.

fiszah_pjo said...

this is madnes:,,hehhe..cantik kan beg2 tu..ai pun like coklat2 ni..hahha


jaw: u nak ke pattern nye?saya amek dari ravelry//if nk nnti reply or kasi emel..nnti sy kasi