Sunday, April 15, 2012

crocodile stitch: projek 1_part4 & 5: Rosalinda de Amor

as-salam

finally my first crochet bag was done completely... saya guna pattern dari Bernat- Mermaid tears purse/tote.( refer part 1,part2&3)
mula mula nak buat rasa macam susah aje..bila da paham macam mana memang mudah aje nak buatnye..tapi makan masa lamaaaaaaaa.

untuk part 4- saya siapkan tangkai beg. tidak terlalu pendek dan tidak terlalu panjang..nice2 aje dipegang dan disangkut di bahu..

beg buaya versi norhafiszah

tangkai ni sy guna kaedah double crochet.buat macam tube :)




untuk part 5- penghabisan proses buat beg ni saya siapkan sekuntum bunga ros.so jadi la tema nya 'rosalinda de amor'

bunga rose sekuntum tanpa daun
taraaaa..ini la rupa beg buaya saya..


nama beg ni " rosalinda de amor"


saya da guna beg ni okey!sangat beg..saya sumpat purse, hp, kunci dan pampers atirah..so nice aje..ringan dan cantik(kalau tak puji diri sendri sape lg kan :))

open for order?erk..tak la kot..beg ni pun simple aje klu korang lihat..tp nak buatnya lama..tak sanggup nk amek order sebab nye makan masa lama..harusla sy mintak bayran tinggi..maka eloklah korang beli aje beg yg da berjenama kt kedai ye..hehe..lebih berbaloi :)

2 comments:

Suri said...

comei.. free2 nnt nk try gak jenis croc stich nih.. :)

fiszah_pjo said...

suri: try jgn tak try..da siap nnti roger tau..leh tgk hasilnya :)